Zgodovina kluba

 • Leto 1932
  Prvi koraki

  Leta 1932 je bila v Rogatcu oddigrana prva dokumentirana nogometna tekma.

 • Leto 1938
  Rojstvo kluba

  Tega leta je bil ustanovljen prvi nogometni klub v našem kraju, s čimer spadamo med najstarejše klube v Sloveniji.

 • Leto 1946
  TVD Partizan

  Organiziran nogomet se je v tej regiji začel igrati leta 1946, ko je se je v okviru društva TVD Partizan ustanovila nogometna sekcija.

 • Leto 1971
  Nogometno bratstvo

  Tega leta je popolno pokroviteljstvo prevzela tovarna stekla "Straža" in klub primenovala iz NK Bratstvo-Straža Rogatec v NK Straža, pod katerim imenom obstaja še danes.

 • Leto 1992
  Tresla se je gora, rodil...

  Po razpadu bivše države se je ustanovil nov klub NK Mons Claudius, ki je dobil ime po Donački gori, t.i. štajerskem Triglavu.

 • Leto 2009
  Športni park Rogatec

  V sodelovanju z lokalno skupnostjo smo osnovali in delno izvedli projekt "Športni park Rogatec", katerega del je tudi naš kompleks.

 • Leto 2013
  Poplačan trud

  Z dobrim delom v preteklih letih smo bili nagrajeni tudi na tekmovalnem nivoju. Članska ekipa se je uvrstila v 3. SNL, kjer nastopa še danes.

 • Leto 2017
  Tradicija kluba

  Vsled naštetega je klub ob častitljivi obletnici » 80 let organiziranega igranja nogometa v Rogatcu« in trudu več generacij, da se »najvažnejša postranska stvar na svetu« ohranja in razvija v Rogatcu že dolgih 80 let, leta 2018 dobili priznanje MNZ Celje.

Vizija kluba

Moramo poudariti, da politika vodenja kluba že od začetka temelji na vzgoji kadrov, izšolanih v lastni nogometni šoli, izobraževanju trenerjev in na izgradnji kvalitetnih objektov, ki bodo omogočili trenerjem in igralcem kvalitetno delo in hiter prodor v višji rang tekmovanja. Sodelujemo z Nogometnim klubom Celje, pri katerem naši nadarjeni igralci po 14-15 letu nadaljujejo nogometno izobraževanje in se nato vrnejo v matični klub ali pa podpišejo profesionalno pogodbo. Tako so do sedaj profesionalno pogodbo podpisali Bakarič Saša, Rep Rajko in Ivan Firer.

Za tako visoko zastavljene cilje pa potrebujemo podporo gospodarskih in družbenih dejavnikov naše občine in širše, ki se morajo zavedati, da je šport idealna priložnost za predstavitev kraja in njegovega gospodarstva tudi izven meja naše občine.

Onovni cilj Nogometnega kluba Mons Claudius je nadaljevanje šole nogometa in tako dela z mladimi, ter pridobiti čim več igralcev za člansko moštvo. Dokaz dobrega dela je tako tudi, da nam starši zaupajo, saj je vpis in obisk nogometne šole v tako malem kraju, kot je Rogatec konstanten. In da člansko moštvo tvori 95% igralcev vzgojenih v domači nogometni šoli.